Медичний клінічний центр інфекційних хвороб та дерматології ім. З. Й. Красовицького

Адреса:

м. Суми, вул. 20 років Перемоги, 15

Хвороба Лайма

Хвороба Лайма або борелiоз — розповсюджене інфекційне захворювання, що передається при укусах кліщів i може привести до тривалої непрацездатності та інвалідності. Останніми роками на Сумщині реєструється велика кількість захворілих. За рік лише через наш стаціонар проходить понад 100 пацієнтів, ще не менше лікується амбулаторно. Проте, значна кількість хворих залишається невиявленою на ранній стадії недуги, що, у подальшому, значно впливає на якість життя, враховуючи типові для пізнього бореліозу ураження серця, нервової системи та суглобів.

Основний прояв хвороби Лайма в ранній період — це кільцеподібна еритема (почервоніння), що утворюється на шкірі, переважно у місці укусу; її також називають «мігруючою еритемою», має розміри від 10 до 60 см. Головна ж небезпека хвороби при відсутності сучасного лікування – це формування хронічної форми з розвитком значного спектру проявів, що значно ускладнює діагностику та, інколи, навіть, лікування.

Саме тому хворобу Лайма називають «великим імітатором», «хворобою з тисячами облич»: значна втома, тривожність, розлади сну, депресивні стани, ломота в тілі, болі у суглобах, ураження різних органів та систем організму тощо.

Тому, якщо у Вас є прояви хвороби Лайма, або будь-які скарги, що не можуть бути повʼязані з іншими відомими причинами, особливо якщо вони зʼявились у період після укусу кліща (у будь-який період), варто звернутися до лікаря-iнфекцiонiста @idcenter та пройти відповідне обстеження.

У Центрі Вам нададуть професійну консультацію, встановлять правильний діагноз, призначать якісне та сучасне лікування.

Ми готовi Вам допомогти та не залишити наодинці з грізним захворюванням.

Для запису на прийом звертайтесь👇🏻
📍вул. 20 років Перемоги, 15
📞099 538 4296
💻або скористуйтесь системою електронного запису Helsi Me