Медичний клінічний центр інфекційних хвороб та дерматології ім. З. Й. Красовицького

Адреса:

м. Суми, вул. 20 років Перемоги, 15

Інформаційно-просвітницькі заходи до Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми

30 липня в Україні відзначають Всесвітній день боротьби з торгівлею людьми, започаткований у 2013 році Генеральною Асамблеєю ООН.

Основною метою відзначення Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми є підвищення рівня обізнаності суспільства про це ганебне явище, жертвами якого може стати будь-яка особа, незалежно від статі, віку, соціального статусу, рівня освіти, але в першу чергу – незахищені категорії людей. Відзначення світовою спільнотою цієї дати допомагає об’єднати зусилля країн всього світу щодо виявлення і боротьби зі злочинною діяльністю в цьому напрямку.

Відповідно до Закону України «Про протидію торгівлі людьми» торгівля людьми – здійснення незаконної угоди, об’єктом якої є людина, а так само вербування, переміщення, переховування, передача або одержання людини, вчинені з метою експлуатації, у тому числі сексуальної, з використанням обману, шахрайства, шантажу, уразливого стану людини або із застосуванням чи погрозою застосування насильства, з використанням службового становища або матеріальної чи іншої залежності від іншої особи, що відповідно до Кримінального кодексу України визнаються злочином.

Із метою підвищення обізнаності громадськості про ризики торгівлі людьми та інформуванням населення про телефони «гарячої лінії» Міністерство соціальної політики виготовило соціальний відеоролик, який можна переглянути за посиланням:
https://www.youtube.com/watch?v=Kj3qKrgKMiw&ab_channel

протидія торгівлі людьми